Intelegerea gresita a dragostei duce la suferinte

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Intelegerea gresita a dragostei duce la suferinte

În momentul de față, este greu ca tinerii să întâlnească un model de dragoste autentică. Ei cred în miturile despre dragoste pe care le văd pe paginile revistelor, ziarelor, pe ecranele televizoarelor. În mass-media este cultivat un model de dragoste care este mai mult patimă decât dragoste. Scopul acestei „dragoste” este cel de a primi plăcere. Viața de familie este imaginată ca relație între doi parteneri de sex opus, în care fiecare trebuie să trăiască o atracție pătimașă față de celălalt. Dintr-un lucru de mare sfințenie, dragostea ajunge la nivelul de consumație. Suntem asigurați că trebuie să „primim” dragoste, să „facem” dragoste – adică ne este dată o orientare greșită. Tinerii încep cu greșeli; foarte mulți aleargă după plăceri, încearcă să găsească tocmai omul care le va aduce mai multă plăcere.

(Dmitrii Semenik, Dragostea adevărată : taina dragostei înainte și după căsătorie, Traducere de Adrian Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, 2012,pp. 32-33)

Categoria: Articole

Cautare:

Intelegerea gresita a dragostei duce la suferinte

Vizualizari: 251

Id: 18598

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.