Internetul. Ce folos?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Internetul. Ce folos?

Ca un templu al plăcerilor care se respectă, Internetul are și foarte mulți adepți. Este greșit raționamentul că toți cei care folosesc Internetul sunt sortiți pierzării. Tot ce este cu adevărat de folos minții, sufletului, sporirii intelectuale Îi este bineplăcut și lui Dumnezeu. Ce frumos este să constați că în zarva pe care o creează Internetul se găsesc și lucruri bune, dacă nu chiar extraordinare! Bunăoară, cărțile de folos pentru suflet, site-urile creștin ortodoxe, forumurile de discuții pe teme duhovnicești, întrebările și răspunsurile date de duhovnici renumiți, muzica de cult sau clasică, bibliotecile on-line, site-urile de cultură generală sunt doar câteva exemple de lucruri folositoare. Totuși Internetul este și va rămâne un instrument al neliniștii prin aceea că unește sute de popoare și milioane și milioane de utilizatori. În fapt, ca mijloc de comunicare, Internetul a cunoscut o explozie globală fără precedent și o metamorfoză formidabilă. „Meritul” metamorfozei nu acoperă pagubele pe care Internetul le face în special sufletelor. Vitezele Internetului se dezvoltă zilnic în fiecare zonă a globului. Practic, în fiecare secundă păcatul crește, se solidifică, se diversifică. Omul care folosește des Internetul, chiar dacă n-ar avea sunet (sistem audio), tot ar fi tulburat, pentru că e greu să faci față acestui stăvilar de oameni, obiceiuri, apucături, pasiuni, obsesii.

(Cristian Șerban, Internetul. Tinerii în fața provocării, Editura Egumenița, Galați, p. 51)

Categoria: Articole

Cautare:

Internetul. Ce folos?

Vizualizari: 425

Id: 22086

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.