Internetul in excces creeaza dependenta

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Internetul in excces creeaza dependenta

Cine utilizează des calculatorul conectat la Internet și crede că nu poate deveni vreodată dependent, este ca cel ce obișnuiește să se joace cu focul trăgând mare nădejde să nu se ardă. Iată o altă înșelare a acestei mașinării a noului mileniu: credința că poți fi independent în alegeri și mișcări, când de fapt în interior se produc mutații de gândire și comportament. Un joc te captivează, ești orb și surd până atingi momentul maxim, și atunci - confruntându-te cu finalul - te întrebi: Cum oare am pierdut atâta vreme cu acest joc banal, care nu mi-a adus nici un folos? Știu persoane care au jucat același joc timp de doi ani, un joc de copii, care avea patru comenzi - sus, jos, stânga, dreapta; dependența nu mai poate fi pusă la îndoială. Internetul dispune de multe arme, dar de mirare este cum ne biruie chiar și cu armele care par neînsemnate. Dependența este prin urmare o boală. Medicii psihiatri au destule date să confirme că Internetul provoacă tulburări clinice, cu o cazuistică extrem de bogată. În cazul folosirii îndelungi a Internetului apare dependența însoțită de sevraj. Neliniștea, frica, anxietatea, agitația sunt specifice utilizatorului împătimit.

(Cristian Șerban, Internetul-Tinerii în fața provocării, Editura Egumenița, Galați, p. 13)

Categoria: Articole

Cautare:

Internetul in excces creeaza dependenta

Vizualizari: 296

Id: 17241

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.