Intre osandirea de sine si dragostea pentru Hristos…

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Intre osandirea de sine si dragostea pentru Hristos…

Lucrul de cea mai neapărată trebuinţă este ca în toată vremea să păstrăm simţământul neîndestulării noastre înaintea lui Dumnezeu. Intrăm atunci într-o neîncetată încordare, între osândirea de sine şi dragostea pentru Hristos, între pocăinţă şi nădejdea în îndurările lui Dumnezeu. Pe de-o parte, trăim în suferinţa de a fi atât de departe de Dumnezeu pe Carele Îl iubim; pe de altă parte, această suferinţă şi dragoste lucrează ca un foc lăuntric, împingându-ne cu putere către Dumnezeu. Această încordare şi-a aflat expresia cea mai puternică în cuvântul lui Hristos către Stareţul Siluan: „Ţine-ţi mintea în iad, şi nu deznădăjdui”. Cuvântul acesta poate provoca temere, frică şi panică, dar ea nu trebuie să ne covârşească: este principiul de temei al vieţii noastre în Hristos.

(Arhimandrit Sofronie, Din viaţă şi din Duh, Editura Reîntregirea, Alba Iulia, 2014, pp. 26-27)

Categoria: Articole

Cautare:

Intre osandirea de sine si dragostea pentru Hristos…

Vizualizari: 439

Id: 9920

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.