Intrebari adresate sufletului meu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Intrebari adresate sufletului meu

Cine ţi-a hotărât, suflete, unele şi altele? Oare nu Acela al cărui semn zguduie pământul din temelii şi tulbură mările cu vânturi puternice şi vijelioase? Cine ţine şi duce toate cu puterea Sa ca Dumnezeu care, prin adierile blânde şi liniştite ale Sfântului Duh şi prin oameni neînvăţaţi i-a distrus pe cei violenţi ca o furtună, [a pierdut] discursurile retorice şi învăţăturile filosofice cele dăunătoare şi a destrămat ca pe o pânză de păianjen înşelăciunea diavolească cea îngrozitoare şi urzitoare de rele care era respectată mai înainte pe tot întinsul pământului şi, ca pe un fum foarte întunecat, a împrăştiat-o imediat în toate părţile? Cine a pus în cugetul oamenilor învăţătura teologiei celei neprihănite precum şi Tainele cele adevărate? Împăratul Hristos, Unicul Dumnezeu puternic şi înfricoşător care are putere asupra vieţii şi a morţii. Dacă, datorită nebuniei tale, nu te vei acuza, blestematule, prin cuvântul adevărat şi dumnezeiesc al Domnului tău, atunci iată înţelepţii care vorbesc despre acelaşi lucru. Primeşte-i ca îndrumători spre cunoaşterea adevărului. Nu există pentru tine nici un fel de mustrare pentru iarba folosită în scopul vindecării durerii de stomac. Doar să nu acţioneze foarte puternic şi să nu provoace moartea. Dacă ai judecată dreaptă, înţelege că eu îţi vorbesc cu îndoieli. Să nu te înşele pe tine şarpele cel dăunător sufletului, încredinţându-te că nu va fi răsplată pentru faptele omeneşti şi că Domnului nu îi pasă de căderile desfrânate ale tinereţii şi că e imposibil să ceri curăţie de la toţi, fără excepţie. Suflete, acest gând este dăunător sufletului, aceasta este înşelăciunea şarpelui urzitor de rele care vrea să te ducă în jos şi pe tine împreună cu el, blestematule, chiar în fundul celor de dedesubt.

(Sfântul Maxim GreculViața și cuvinte de folos, Editura Bunavestire, Galați, 2002, p. 74)

Categoria: Articole

Cautare:

Intrebari adresate sufletului meu

Vizualizari: 316

Id: 20348

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.