INVATATURA DESPRE CAND SE CANTA BINECUVANTARILE INVIERII SI DESPRE CAND SE CANTA ANTIFOANELE :: Tipicul cel mare al Sfantului Sava cel Sfintit

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

INVATATURA DESPRE CAND SE CANTA BINECUVANTARILE INVIERII SI DESPRE CAND SE CANTA ANTIFOANELE :: Tipicul cel mare al Sfantului Sava cel Sfintit

Capitolul 23

INVATATURA DESPRE CAND SE CANTA BINECUVANTARILE INVIERII SI DESPRE CAND SE CANTA ANTIFOANELE

Binecuvantarile se canta in zilele Invierii peste tot anul ca si la Praznicele cele Imparatesti si ale Nascatoarei de Dumnezeu la care nu sunt Antifoane. De asemeni se canta la Inainteapraznuirii si dupa Praznuire si in toate zilele Cincizecimii. De asemeni si la Sfintii care au Priveghere cu Polieleu si Vohod si Doxologie si la care sunt insemnate Fericiri in Tipic, la Sfanta Liturghie. Iar Antifoanele se canta in primele paisprezece zile ale lunii septembrie in primele douazeci si cinci de zile ale lunii de lui decembrie, primele sase zile ale lui ianuarie, primele sase zile ale lui august, in perioada Postului Mare, la Duminica Floriilor, in perioada Cincizecimii, in Duminica Pastelui si in toata Saptamana cea Luminata, in Joia Inaltarii Domnului, in Duminica Cincizecimii care este sfarsitul Praznicelor si in tot anul in toate zilele in care nu se arata cantarea la Fericirile Sfantului se canta Antifoanele cele din toate zilele: Bine este a ne marturisi Domnului..., si celelalte. Si de se va arata la vreun Sfant Prochimen, Apostol, Evanghelie, in afara de Fericiri si in aceste zile se canta Antifoanele de toate zilele.

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.