ISTORICII :: Patristica

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

ISTORICII :: Patristica


ISTORICII

Printre istoricii ce au urmat lui Eusebiu de Cezareea, mentionam pe Ghelasie de Cezareea (+395) - al doilea urmas in scaunul lui Eusebiu la Cezareea si care a scris o "Istorie a Bisericii", continuand pe aceea a lui Eusebiu. Ultimele doua carti ale acestei istorii au servit ca model pentru Istoria bisericeasca a lui Rufin. S-au reconstituit unele parti ale acestei istorii.

Filip Sidetul din Pamfilia, preot la Constantinopol si prieten al Sf. Ioan Gura de Aur, a scris o "Istorie crestina" - in 36 de carti, din care s-au pastrat numai fragmente.

Cei mai valorosi continuatori ai lui Eusebiu sunt: Socrat, Sozomen si Filostorgiu.

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.