Iubeste omul de langa tine si-L iubesti pe Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Iubeste omul de langa tine si-L iubesti pe Dumnezeu

De cele mai multe ori, oamenii nu au dragostea ca virtute. Au impresia că-L iubesc pe Dumnezeu, dar nu împlinesc poruncile Lui. Or, Domnul Hristos spune: „Cel ce Mă iubeşte, păzeşte poruncile Mele”. Nu există o împlinire a poruncilor lui Dumnezeu fără iubirea faţă de Dumnezeu, ori, dacă există totuşi, atunci e o împlinire parţială. 

Sunt porunci pe care le împlineşti şi porunci pe care nu le împlineşti. Or, cine-L iubeşte pe Dumnezeu acela împlineşte toate poruncile Lui, deci şi porunca iubirii faţă de aproapele. Iubirea faţă de aproapele este o manifestare a iubirii faţă de Dumnezeu, când ai iubire față de Dumnezeu. Altfel, iubirea faţă de aproapele nu este îndrumată de porunca iubirii, ci este împlinirea unei trebuinţe sufleteşti întâmplătoare.

(Arhimandrit Teofil Părăian, Iubirea de aproapele – ajutor pentru bucuria vieții, Editura Doxologia, Iași, 2014, pp. 16-17)

Categoria: Articole

Cautare:

Iubeste omul de langa tine si-L iubesti pe Dumnezeu

Vizualizari: 409

Id: 5110

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.