Iubire sau calcul facut cu sange rece?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Iubire sau calcul facut cu sange rece?

Opusul inimii iubitoare, care primeşte descoperirea lui Dumnezeu, este calculul făcut cu sânge rece pentru a obţine tot ce se poate de la oameni.

În viaţa religioasă, acesta duce la măsluire şi la toate felurile de şarlatanie. Dacă vă uitaţi la lumea religioasă de astăzi, veţi vedea că cea mai mare parte a ei merge pe acestă cale: e atâta falsitate, poză, calcul, se face atâta uz de valurile modei care fac să fie în vogă mai întâi o religie sau o atitudine religioasă, apoi alta...

Pentru aflarea adevărului însă, trebuie să căutaţi mai adânc.

(Ieromonah Serafim Rose, Descoperirea lui Dumnezeu în inima omului, Editura Sofia, pp. 33-34)

 

 

Categoria: Articole

Cautare:

Iubire sau calcul facut cu sange rece?

Vizualizari: 278

Id: 9090

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.