Iubirea de Dumnezeu si iubirea de pacat

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Iubirea de Dumnezeu si iubirea de pacat

Dacă Îl iubeşti pe Dumnezeu şi din cauza Lui îi iubeşti pe oameni atunci te sfinţeşti. Dacă iubeşti păcatele, te păcătoşeşti, ajungi să te îndrăceşti.

Puneţi acestea două: iubirea de Dumnezeu şi iubirea de păcat, ca două capete de scară pe care se suie şi coboară oamenii. Băgaţi de seamă, aceste două capete vă îmbie acum cu gândul de a vă sui de la iubirea de păcate la iubirea de Dumnezeu. Că mai mult va înflori viaţa ta dacă vei fi un erou al iubirii divine şi nu o victimă a iubirii păcătoase. Toţi aceştia care au strălucit sunt norul de martori de care pomeneşte Sfântul Apostol Pavel. Acest nor de martori a fost adus de Sfântul Apostol Pavel îndemnare ca: „având atâta nor de martori pus împrejurul nostru, să lepădăm de pe noi toată povara şi păcatele ce ne împresoară atât de lesne, şi cu răbdare să ducem lupta ce ne stă înainte, având privirile aţintite la Iisus, începătorul şi împlinitorul credinţei” (Evrei 12, 1-2).

Căci n-ai a te lupta cu Evanghelia, ci cu păcatele tale, cu găurile din tine. Aceasta e lupta care ne stă înainte, având privirile la Iisus, Căpetenia şi împlinitorul credinţei.

(Din învăţăturile Părintelui Arsenie Boca – Despre durerile oamenilor, vol. VI, Editura „Credinţa strămoşească”, 2012, pp. 17-18)

Categoria: Articole

Cautare:

Iubirea de Dumnezeu si iubirea de pacat

Vizualizari: 525

Id: 18970

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.