JOCUL DE NOROC

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

JOCUL DE NOROC


JOCUL DE NOROC


1033. - Jocul de noroc este un mijloc de distractie dar urmareste si un mijloc de castig nedrept, un furt deghizat (Ap. 25) pe care legile bisericesti il osandeste potrivit cu rezultatul pacatos ce decurge din furt, betie, timp pierdut, scandal s.a, mai ales la clerici (Ap. 42, 43; VI ec. 9, 51). Sfintii Parinti recomanda distractia nevinovata si folositoare a plimbarii in parcuri, munti, gradini, iar nu jocul de carti sau alte soiuri unde trupul sta intepenit si deci nerecreat, mintea incordata iar sufletul zbuciumat de nereusita castigului nedrept, sau in caz de succes, de tulburari si certuri, aducatoare de pacat. Fumatul, jocurile de noroc, betiile si petrecerile dezmatate scot in evidenta calitatea inferioara si cultivarea poftelor pacatoase ale sufletului omenesc (Gal. 5, 19-21; Efes. 5, 3-5; Clement, Pid. II, 5).


1034. -”Nici un mirean sau cleric sa nu se joace cu zaruri sau carti de noroc de acum incolo si oricine va mai face aceasta de va fi cleric sa se cateriseasca, iar de va fi mirean, sa se afuriseasca”, -VI ec. 50.


1035. -”Episcopul sau preotul sau diaconul care joaca table si e betiv, sau sa le paraseasca sau sa i se ia darul. “. -ILT, 104.


1036. -”Alta pedeapsa au episcopii, preotii, diaconii si alta ipodiaconii, cantaretii si citetii si mirenii. Insa pe arhierei, pe preoti, pe diaconi, canonul ap. 42 zice sa li se ia darul, iar pe ipodiaconi,-cantareti si citeti si pe mireni, pe ei ii afuriseste”.-ILT, 104.

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

JOCUL DE NOROC

Vizualizari: 829

Id: 665

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Articolele urmatoare
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.