Judecata omului

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Judecata omului

Pe ei înşişi, pentru că mint; pe ascultători, pentru că şi pe ei îi amăgesc, înşelându-i, şi pe cei ce sunt clevetiţi, fiindcă nedreptăţesc ipolipsisul (renumele) şi cinstea lor cea bună.
De aceea rog dragostea voastră cea întru Hristos: să nu primiţi clevetirile ca fiind [nişte cuvinte] adevărate. Fiindcă, aşa cum stă scris, legea nu judecă pe nimeni dacă mai întâi nu-l ascultă şi nu-i va cunoaşte faptele. Se cuvine deci să nu tăcem la clevetiri, dar nu ca să ne izbăvim pe noi înşine prin contrazicere, ci ca să nu iertăm călătoria cea uşoară a minciunii, iar pe cei amăgiţi să nu-i lăsăm în vătămare. Căci trei feţe mânjeşte cu vătămarea cel ce cleveteşte: pe cel ce se năpăstuieşte, pe cel care îl ascultă şi pe sine însuşi.

(Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, Paza celor cinci simţuri, Editura Egumeniţa, Galaţi, p. 143)

Categoria: Articole

Cautare:

Judecata omului

Vizualizari: 449

Id: 23750

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.