Judecata sau pravila de seara

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Judecata sau pravila de seara

Căci faptul de a te îndemna să nu cazi în păcat ţine de un remediu prevenitor: Mâniaţi-vă, dar nu greşiţi, iar de cele ce ziceţi în inimile voastre vă căiţi ţine de un remediu vindecător. Căci şi după păcat, iarăşi aduce leacuri, dând doctoria chiar de la cel ce a păcătuit. Să facem, aşadar, această terapie care nu prezintă nici o dificultate. Dar, dacă nu rabdă sufletul să i se amintească greşelile, ruşinându-se şi roşind, spune către el: niciun câştig nu vei avea dacă nu ţi le aminteşti, ci multă vătămare. Căci dacă nu ţi le aminteşti acum în faţa ta, atunci în faţa ochilor tuturor ţi se vor pune păcatele. Dar, dacă acum te gândeşti la ele şi te vei întoarce îndată de la ele, nici în altele nu vei mai cădea cu uşurinţă. Căci sufletul, temându-se de judecata de seară şi de pedepsirea care vine de aici, fiind chinuit şi biciuit, îşi va micşora dispoziţia de a păcătui. Şi atât de mare este câştigul acestei lucrări, că numai într-o lună, dacă vom face aceasta neîncetat vom dobândi deprinderea virtuţii. Aşadar, să nu trecem cu vederea un aşa de mare bine. Căci cel care vine la judecată aici, nu va suferi amare pedepse dincolo. Căci dacă ne judecăm pe noi înşine, nu vom mai fi judecaţi

Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Judecata sau pravila de seara

Vizualizari: 598

Id: 10602

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.