La Liturghie

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

La Liturghie

Liturghia este un rezumat al întregii Evanghelii, închipuirea vieţii pământeşti a lui Hristos, repetare a jertfei Sale de pe Golgota - junghiere perpetuă - a morţii Sale pentru păcatele noastre, pomenirea învierii Sale şi a înălţării la cer. La Liturghie trebuie să ne ducem cu cea mai mare evlavie şi să stăm cu înţelegere şi cu cele mai cucernice sentimente şi concentrându-ne gândurile, lăsând deoparte toată grija cea lumească, aşa cum se cântă în imnul Heruvic: Noi care pe Heruvimi cu taină închipuim. Cum îi „închipuim” noi pe heruvimi? Prin aceea că, asemenea lor, cântăm o cântare întreit-sfântă; ca şi ei îl primim în noi, întreg, pe Hristos Dumnezeu, în inimă, ca pe un scaun de heruvimi; îl purtăm în noi, Îl iubim cu înflăcărare, aşa cum îl iubesc heruvimii, şi pentru dragostea ce I-o purtăm ne dezlegăm inimile de orice iubire pământească: fiindcă iubirea pământească nu se potriveşte cu iubirea lui Dumnezeu. Dispreţuieşte, creştinule, desfătările trupeşti, dacă vrei să guşti din dulceaţa dumnezeiască, veşnică, sfântă; altminteri nu vei putea gusta dulceaţa lui Dumnezeu!

(Sfântul Ioan de Kronstadt, Liturghia – cerul pe pământ, Editura Deisis, Sibiu, 2002, p. 196)

Categoria: Articole

Cautare:

La Liturghie

Vizualizari: 287

Id: 23443

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.