La pocainta poate veni oricine

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

La pocainta poate veni oricine

În primul rând, dintre rânduielile mănăstirești face parte aceasta: trecutul celui ce vine la poarta mănăstirii și vrea să intre în viața monahală nu interesează pe nimeni. Nu există nici o piedică, nici un impediment care să-l împiedice să intre în rândul viețuitorilor din mănăstire și să îmbrace haina monahală. Viața monahală nu este un rang bisericesc, nici o demnitate, ci este un act de umilință, de jertfă și de pocăință. La pocăință poate veni oricine, nimeni nu-i poate pune obstacole. Trecutul lui nu este, deci, piedică pentru a intra pe poarta lepădării totale de sine, pe poarta tuturor renunțărilor, pe poarta jertfei, dăruirii și slujirii tuturor oamenilor. (Înaltpreasfințitul Justinian Chira)

(Nicolae Steinhardt, Jurnalul fericirii, Editura Mănăstirii Rohia, Rohia, 2005, p. 7)

Categoria: Articole

Cautare:

La pocainta poate veni oricine

Vizualizari: 387

Id: 4290

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.