Lacrimile redau transparenta naturii omenesti

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Lacrimile redau transparenta naturii omenesti

Plânsul și lacrimile duhovnicești, rod al curățirii ființei noastre și totodată al prezenței tot mai accentuate a harului în sufletul nostru, redau naturii omenești transparența ei, din starea naturală, anterioară amestecării sale cu păcatul și patima, ceea ce îl ajută pe om să se cunoască pe sine, să se vadă pe sine așa cum este el de fapt – egoist sau iubitor de Dumnezeu și de semeni – și să vadă mai clar, mai senin ținta sau scopul vieții sale – sfințenia. „Lacrimile – spune Părintele Stăniloae – spală ochii și-i fac frumoși, pentru că spală inima și o fac transparentă, frumoasă și nevinovată”.

(Preot Ioan C. Teșu, Teologia necazurilor, Editura Christiana, p. 211)

Categoria: Articole

Cautare:

Lacrimile redau transparenta naturii omenesti

Vizualizari: 586

Id: 16301

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.