Linguseala vrajmasului

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Linguseala vrajmasului

Să presupunem că tu mergi cu credință și neîncetat pe calea faptei bune, neabătând-te nici la dreapta, nici la stânga; să nu gândești că vrăjmașul te va părăsi. Nu! (…) vrăjmașul, atunci când vede că toate încercările de a te întoarce spre rău sunt nereușite, merge în urma ta pe furiș și te fericește ca pe unul ce viețuiești cu totul plăcut lui Dumnezeu. Aceasta este ultima lui ispitire. Această laudă a vrăjmașului provoacă în noi îngâmfare, părere și mulțumire de sine, iar din acestea se nasc slava deșartă și mândria. Slava deșartă lipsește faptele noastre de orice valoare, iar mândria ne face urâți lui Dumnezeu. Ia aminte așadar și respinge în orice chip aceste lingușeli ale vrăjmașului, nu le lăsa să ajungă în inimă, ci alungă-le din primul moment în care se ating de auzul sufletului tău.

(Sfântul Teofan Zăvorâtul, Războiul nevăzut, Editura Mănăstirea Sihăstria, p. 143)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Linguseala vrajmasului

Vizualizari: 398

Id: 15710

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.