LIPOVENII

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

LIPOVENII


LIPOVENII


1159. -In Romania prin lipoveni se inteleg rascolitorii rusi, care au luat fiinta pe la 1665, fiind rasculati contra Bisericii din pricina indreptarii cartilor de slujba facute de patriarhul Nicon. Ei sunt mai multe ramuri si secte, dar cele mai insemnate sunt a). Bezpopovitii, adica cei fara preoti in nordul Rusiei si b). Popovitii adica cei ce au preoti, in partea de sud, care au ajuns in Moldova, avand o episcopie la Fantana Alba in Bucovina.


1160. -Invataturile lor sfat de ordin practic, cu privire la slujbele bisericesti si la viata lor morala. Au crucea cu opt brate, cultiva un celibat curios, fac cruce cu doua degete, tin vechiul calendar, au inovatii in slujbe, etc. In majoritatea lor sunt schismatici si mai putin eretici. Cei ce vin la Ortodoxie, se primesc prin catehizare, cu invoirea episcopului.

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

LIPOVENII

Vizualizari: 771

Id: 674

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.