Lipsa prieteniei creeaza conflicte

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Lipsa prieteniei creeaza conflicte

Lipsa prieteniei creează conflicte, întrucât oamenii nu pot să trăiască la nivel zero, adică la nivel de indiferenţă. În cazul în care încearcă, greşesc. Oamenii pot fi din păcate sau duşmani, sau prieteni. Starea cea de-a treia nu se întâlneşte pentru că însuşi Dumnezeu nu iubeşte pe cel căldicel.

Ori suntem prieteni, ori suntem duşmani. Mântuitorul ne recomandă ca primele conflicte ivite să se rezolve pe loc, eventual peste mânia produsă să nu apună soarele. Poate fi foarte periculos să lungim conflictele. „Împăcă-te cu pârâşul tău pe cale, ca nu cumva să te dea pe mâna judecătorilor şi atunci mult vei cheltui ca să ieşi din temniţă”.

(Părintele Nicolae Tănase, Soț ideal, soție ideală, Editura Anastasis, 2001, p. 13)

Categoria: Articole

Cautare:

Lipsa prieteniei creeaza conflicte

Vizualizari: 369

Id: 10606

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.