Lucrarile liturgice ale treptei episcopale

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Lucrarile liturgice ale treptei episcopale

De la început, în Biserică a prevalat stăruitor ideea că episcopul este persoana cea mai înaltă a clerului şi mai marele sfintei ierarhii din propria lui eparhie (în calitatea lui de ierarh). Aceasta desemnează în mod distinct numirea de arhontes ai Bisericilor dată episcopilor, precum am văzut mai sus. Din aceste pricini, de la episcop, ca de la capul însuşi sau de la centru, trebuie să fie chivernisite şi ocârmuite toate cele ale Bisericii. De la el, de la episcop, trebuie să fie împărtăşit harul duhovnicesc al tuturor lucrărilor ierurgice ale cultului divin. Tot de la el sau prin autoritatea lui trebuie să se săvârşească lucrarea învăţăturii creştine şi lucrarea tuturor Tainelor, rânduielilor şi slujbelor bisericeşti şi a întregii mistagogii.

(Sfântul Nectarie de la EghinaDespre preoție, Editura Doxologia, Iași, 2013, p. 60)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Lucrarile liturgice ale treptei episcopale

Vizualizari: 255

Id: 14235

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.