Lucrurile de taina ale credintei nu se spun oricui

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

Lucrurile de taina ale credintei nu se spun oricui

Lucrurile de taină ale credinței nu se spun oricui. Dacă vrei să descoperi ceva din acestea, fă-te mai întâi prieten cu ascultătorul tău, câștigă-i dragostea. Că nici Hristos nu a spus tuturor lucrurile de taină, ci prietenilor: „V-am numit prieteni, pentru că toate câte am auzit de la Tatăl Meu vi le-am fãcut cunoscute”(Ioan 15, 15). Celorlalți însă le vorbea în pilde.

A cere celuilalt să creadă ca și tine, chiar de la prima discuție, este tot una cu a te duce la o femeie pe stradă să-i zici: „Dacă nu vii cu mine, să știi că ești proastă”. Te poți alege, în cel mai bun caz, cu o privire dezaprobatoare, dacă nu cu o palmă. Dacă vrei să o cucerești, îi câștigi mai întâi încrederea și admirația. Cam așa este și cu predica.

(Ierodiacon Savatie Baștovoi, În căutarea aproapelui pierdut, Editura Marineasa, Timișoara, 2002, pp. 37-38)

 

Categoria: Articole

Cautare:

Lucrurile de taina ale credintei nu se spun oricui

Vizualizari: 533

Id: 8161

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.