Lucrurile de taina ale credintei nu se spun oricui

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Lucrurile de taina ale credintei nu se spun oricui

Lucrurile de taină ale credinței nu se spun oricui. Dacă vrei să descoperi ceva din acestea, fă-te mai întâi prieten cu ascultătorul tău, câștigă-i dragostea. Că nici Hristos nu a spus tuturor lucrurile de taină, ci prietenilor: „V-am numit prieteni, pentru că toate câte am auzit de la Tatăl Meu vi le-am fãcut cunoscute”(Ioan 15, 15). Celorlalți însă le vorbea în pilde.

A cere celuilalt să creadă ca și tine, chiar de la prima discuție, este tot una cu a te duce la o femeie pe stradă să-i zici: „Dacă nu vii cu mine, să știi că ești proastă”. Te poți alege, în cel mai bun caz, cu o privire dezaprobatoare, dacă nu cu o palmă. Dacă vrei să o cucerești, îi câștigi mai întâi încrederea și admirația. Cam așa este și cu predica.

(Ierodiacon Savatie Baștovoi, În căutarea aproapelui pierdut, Editura Marineasa, Timișoara, 2002, pp. 37-38)

 

Categoria: Articole

Cautare:

Lucrurile de taina ale credintei nu se spun oricui

Vizualizari: 320

Id: 8161

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.