Lumea ingerilor

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Lumea ingerilor

Toate acestea (întreaga creaţie) s-au transformat din cauza păcatului. S-a schimbat lumea văzută şi cea nevăzută. Îngerii nu şi-au pierdut starea iniţială, nu s-au schimbat, ci au devenit mai puternici în luptă. Diavolul, după căderea sa, se putea strecura în ceruri printre duhurile păcii, însă nu făcea altceva decât să clevetească. Dumnezeu îl mai răbda încă, fiindu-i posibilă chiar şi întoarcerea. Dar atunci când diavolul a răzvrătit, a distrus pe bieţii Adam şi Eva, atunci Dumnezeu S-a mâniat foarte... Iar când Hristos a fost răstignit pe cruce, atunci cu adevărat i-a fost sfârşitul. Văzutu-l-am pe satana din cer ca un fulger căzând (Luca 10: 18), a zis Domnul ucenicilor Săi... Nu ştim ce tulburări face diavolul printre oameni, creştini, mahomedani, evrei, între planete şi alte corpuri cereşti. Savanţii descoperă că a crăpat o cometă, că s-a stins o oarecare stea, şi altele. Dar care este cauza? Nu se ştie. Diavolului i-a mai rămas încă foarte multă putere, căreia îi poate sta cu adevărat împotrivă doar smerenia. (Sfântul Cuvios Varsanufie de la Optina, din 28.09.1908)

(Filocalia de la Optina, traducere de Cristea Florentina, Editura Egumenița, Galați, 2009, p. 11)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Lumea ingerilor

Vizualizari: 468

Id: 17050

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.