Lupta pentru bani – intre patima si bune intentii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Lupta pentru bani – intre patima si bune intentii

Dacă patimile trupești denaturează necesitățile firești ale organismului, patima iubirii de arginți este în totalitate spirituală, fiind lipsită de rădăcini fiziologice. Invidia și iubirea de arginți apar fără un motiv premergător de la natură, fiind alimentate doar de reaua voință, fără a avea vreo legătură cu instinctul natural.

Omul obsedat de iubirea arginților își pierde toată energia, posibilitățile și talentul pentru a aduna bogății, în defavoarea bunurilor cerești.

Nu bogăția în sine este păcat, ci reaua utilizare a acesteea. Alminteri, în baza acestui păcat, se dezvoltă nenorociri ca lăcomia, zgârcenia, hoția, colecționarea patologică, dorința de înavuțire, necredința în Dumnezeu.

(Konstantin V. Zorin, Genele și cele șapte păcate capitale, traducere de Eugeniu Rogoti, Editura Sophia, București, pp. 95-96)

Categoria: Articole

Cautare:

Lupta pentru bani – intre patima si bune intentii

Vizualizari: 297

Id: 5158

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.