Lupti sau fugi de desfranare?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Lupti sau fugi de desfranare?

Fratele meu, fugi de acest foc, căci tu ești praf de pușcă. Și niciodată să îndrăznești să te gândești, nădăjduind în tine, că ești praf de pușcă înmuiat și cu totul plin de apă bună și voință puternică. Nu, nu! Ci gândește-te mai degrabă că ești praf de pușcă uscat și prea uscat și de îndată ce flacăra aceea te va atinge vei lua foc. Niciodată să te bizuiești pe tăria hotărârii tale și pe osârdia pe care o ai ca mai bine să mori decât să superi pe Dumnezeu cu păcatul, deoarece, chiar dacă am încuviința că prin aceasta ești praf de pușcă ud, totuși, prin desele întâlniri și șederi ochi către ochi, flacăra trupului puțin câte puțin usucă umezeala voinței tale bune, și tu însu-ți nu-ți vei da seama cum te vei pomeni aprins de dragostea trupească într-o asemenea măsură, încât vei înceta să te mai rușinezi de oameni și să te mai temi de Dumnezeu, și nu vei mai băga în seamă nici cinstea, nici viața și nici toate chinurile iadului, în dorința ta de a săvârși păcatul.

(Sfântul Teofan Zăvorâtul, Războiul nevăzut, Editura Mănăstirea Sihăstria, p. 74-75)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Lupti sau fugi de desfranare?

Vizualizari: 265

Id: 14657

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.