Mai fericit este a da decat a primi

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Mai fericit este a da decat a primi

Toate neînţelegerile apar din cauză că, la un moment dat, cineva crede că părerea sau alegerea lui este mai îndreptăţită decât a celuilalt. Virtutea ascultării creştine, cultivată pâ­nă la culmile ei în monahismul ortodox, are ca scop această golire de egoismul demonic, pentru a deschide mintea şi inima către nevoia şi dorinţa aproapelui.

De aceea, şi Apostolul Pavel, voind să dea un dreptar de convieţuire fericită, sfătuieşte ca fiecare „să nu caute ale sale, ci ale aproapelui". În această dăruire se descoperă taina iubirii şi în acest sens a zis Hristos că mai fericit este a da decât a primi. Cel care se dăruieşte pe sine aproapelui său prin tăierea voii primeşte în schimb pe aproapele său şi binecuvântarea lui Dumnezeu, după cum Avraam, care a fost gata să-şi jertfească fiul, a primit înapoi şi fiul, şi binecuvânta­rea. Dragostea cere întotdeauna aceas­tă jertfă.

(Ieromonah Savatie Baștovoi, A iubi înseamnă a ierta, ediția a doua, Editura Cathisma, București, 2006, pp. 126-127)

Categoria: Articole

Cautare:

Mai fericit este a da decat a primi

Vizualizari: 570

Id: 12984

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.