Mama il invata pe copil primele rugaciuni

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Mama il invata pe copil primele rugaciuni

Putem să spunem cu îndrăzneală că etapele de început ale educaţiei atârnă cu precădere pe umerii mamei. Rugăciunea şi îndrăzneala duhovnicească trebuie să însoţească sarcina. Când alăptează pruncul, mama îl însemnează cu semnul crucii, iar mai apoi îl învaţă cum să se închine înainte de masă. Ea e aceea care îl învaţă pe copil primele rugăciuni.

Bazele educaţiei religioase în familie sunt puse de femeie. În istoria Bisericii există multe exemple. Sfântul Vasile cel Mare scrie: „Primele cuvinte despre Dumnezeu le-am dobândit încă din copilărie, de la fericita mea mamă, de la bunică. Am fost crescut de bunica mea. De la ea am învăţat pe de rost cele spuse de Fericitul Grigorie, pe care ea le păstrase în memoria sa…, deprinzându-mă evlavia” (Scrisoarea 196).

Influenţa morală a mamei asupra educaţiei copilului se răsfrânge şi din influenţa asupra ei a atmosferei politice, religioase şi economice care împărăţeşte în stat.

(Cum să ne purtăm cu fiica adolescentă – Sfaturi pentru părinţi, traducere din limba rusă de Gheorghiţă Ciocioi, Editura de Suflet, Bucureşti, pp. 59-60)

Categoria: Familie

Cautare:

Mama il invata pe copil primele rugaciuni

Vizualizari: 442

Id: 27301

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.