MANIA

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

MANIA


MANIA


1349. -Mania isi are izvorul in lacomie, mandrie, betie si tot felul de pofte, precum si intr-o stare bolnavicioasa a trupului. Ea aduce pe om la tot felul de tulburari, la cearta, hula, bataie, ba uneori chiar la crime. Cel manios trebuie sa fie sfatuit si cercetat in cauzele pacatului sau si vindecat, cu dovezi din Scriptura (Matei 5, 22-26; Iacob 1, 20; Efes. 2, 3; 4, 6; Rom. 1, 18) si apoi canonisit in diferite chipuri pana la indreptare, fara de care nu i se poate da dezlegare ca sa se impartaseasca. Numai acea manie este ingaduita care sustine taria sufleteasca, intru a sluji Domnului si a-I implini poruncile (I Regi 15,31-35; Is. 13,9) si spre a lupta impotriva pacatului (Ps. 4, 4; 36, 8; Colos. 3, 8).


1350. -Insusirea mahnirii ne-a lasat-o Dumnezeu ca un imbold spre ingrijirea datoriilor noastre fata de noi insine dar si de Dumnezeu spre a-i implini poruncile iar nu pentru a ne ingriji mai mult decat trebuie de lucrurile lumii acesteia si de grija exagerata pentru placerile trupesti caci ea aduce la chinurile vietii si pacat (Prov. 17, 22). “Cand intristarea este dupa voia lui Dumnezeu, ea calauzeste la mantuiloarea pocainta, de care nimeni nu se poate pagubi vreodata, pe cand intristarea lumii acesteia aduce moartea” (II Cor. 7,10). Pacatul ne-a adus doua lucruri: mahnirea intre suferinta lumeasca si moartea trupeasca si sufleteasca. ” In ziua cand vei manca din pom cu moartea vei muri”. (Fac. 2,17). -Sf. Ioan Hrisostom Despre Statui, Om.V, 4.

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

MANIA

Vizualizari: 1789

Id: 691

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.