www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Marea plata a celui ce face ascultare de parintele sau duhovnic

Marea plata a celui ce face ascultare de parintele sau duhovnic

Zis-a Avva Ruf: „Cel ce şade întru supunerea unui Părinte duhovnicesc are plată mai mare decât cel ce se depărtează în pustie singur de sine".

Zicea acelaşi: „Că a povestit unul din Părinţi, zicând: «M-am răpit şi am vă­zut în cer patru cete: în cea dintâi era omul bolnav care mulţumeşte lui Dumnezeu, în a doua, iubitorul de străini, care primea şi slu­jea pe fraţi, în a treia, cel ce petrece în pustie şi nu vede pe nimeni, iar în apatra, cel ce şade întru supunerea părintelui său şi se supune lui întru toate pentru Domnul. Iar cel pentru ascultare purta lanţ de aur şi haină albă în chipul norului, acela avea mai multă slavă decât ceilalţi. Iar eu, de cum am văzut aces­tea, i-am zis celui ce mă povăţuia: Cum acest mai mic are mai multă slavă decât ceilalţi? Iar el mi-a răspuns, zicând: De vreme ce iubitorul de străini şi pustnicul întru a lor voie şi-au ales fapta bună, ascultătorul, toate voile sale părăsindu-le, atârnă de Dumnezeu şi de părintele său, şi pentru aceasta este mai proslăvit decât aceia".

(Everghetinosul, vol. 1-2, traducere de Ștefan Voronca, Editura Egumenița, Galați, 2009, p. 94)

Categoria: Articole

Cautare:

Marea plata a celui ce face ascultare de parintele sau duhovnic

Vizualizari: 547

Id: 15945

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Calendar Republica Moldova:
Calendar ortodox stil vechi -
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.