MEDICAMENTELE

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

MEDICAMENTELE


MEDICAMENTELE


1310. -Dumnezeu a facut toate lucrurile bune (Fac. 1,15) si de folos pentru om. “Cinsteste pe doctor” ca si pe el Domnul l-a facut. Doctoriile de la Dumnezeu sunt. Domnul a facut leacurile pe pamant si omul intelept se va folosi de ele… Cu acestea se aduce vindecare si se inlatura durerile. Facatorul-de doctorii pregateste din acestea amestecarea, caci nu este sfarsitul lucrurilor Domnului si El aduce pacea peste intreg pamantul. Fiule, in boala ta nu fii neglijent, ci te roaga Domnului si El te va tamadui. Indeparteaza-te de pacat si-ti curata mainile si inima ta de nelegiuire… Cel ce pacatuieste impotriva Domnului va ajunge pe mainile doctorului (Sirah 38,1-15).


1311. -Cine dispretuieste medicamentele pacatuieste impotriva legilor naturale create de Dumnezeu, cu scopul ca omul sa se foloseasca de ele, ca de un bun al vietii trupesti, asemanatoare cu hrana zilnica. Astfel, Dumnezeu pentru bolile sufletesti care influenteaza si trupul ne-a dat rugaciunile Bisericii, iar pentru boalele fizice ale trupului ne-a dat medicamentele. Deci doctoriile unite cu rugaciunea, folosesc la mult feluritele trebuinte ale vietii omului spre binele lui (V. Boala, Maslul).

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

MEDICAMENTELE

Vizualizari: 640

Id: 684

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.