„Medicina” Bisericii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

„Medicina” Bisericii

Răposatul arhimandrit Evsenie Gianacachis (†1995), când slujea ca preot la spitalul Ipocrat din Atena, a trăit minuni cutremurătoare când bolnavii erau vindecaţi în chip minunat prin împărtăşirea cu nemuritoarele Taine:

Un bolnav grav, domnul Gheorghe F., se găsea de 20 de zile în stare de comă, după un grav atac cerebral. Profesorul Gutos îl urmărea sistematic deoarece avea febră mare care ajungea la 40 de grade.

În a 21-a zi – lucru paradoxal – bolnavul a început să deschidă ochii şi să vorbească. Profesorul a rămas cu gura căscată. Credea că ameliorarea va fi doar pentru scurt timp. Însă starea bolnavului se îmbunătăţea în fiecare zi şi în unele zile discuta clar şi liniştit.

Atunci şi doctorul i-a vorbit clar despre părerea sa medicală.

- Iubite domnule Gheorghe, cazul dumneavoastră nu aştepta nici o îmbunătăţire, după febra atât de mare pe care aţi avut-o. Normal, acum nu ar fi trebuit să vă găsiţi printre noi.

- Domnule profesor, a răspuns calm bolnavul, Doctorul, Domnul Iisus Hristos, nu a fost de acord cu dumneavoastră. „Medicina” Bisericii se dovedeşte mai folositoare. Preotul spitalului, după fiecare Sfântă Liturghie, venea să mă împărtăşească. Eu, desigur, nu puteam să vorbesc, dar simţeam tot. Şi aceasta se pare că preotul o înţelegea şi de aceea folosea din belşug mijloacele vindecătoare ale Sfintei noastre Biserici. Trupul şi Sângele Domnului renasc sufletul şi trupul. Vindecă şi cele mai grave boli.

(Minuni şi descoperiri din timpul Sfintei Liturghii, Editura Egumeniţa, 2000, p. 128)

Categoria: Articole

Cautare:

„Medicina” Bisericii

Vizualizari: 545

Id: 15482

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.