Milostenia se face in ascuns

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Milostenia se face in ascuns

Dar ce spune bogatul la toate acestea! Voi face milostenii prin care voi fi mântuit. Bine zici, dacă măcar le-ai face în ascuns, pentru ca în ziua judecăţii să dobândeşti la vedere bunătăţile, împotriva acestuia stă cuvântul Domnului, care zice: „Nu faceţi milosteniile voastre înaintea oamenilor, ca să fiţi văzuţi de ei, că unii ca aceştia şi-au luat plata lor". Ce fel de milostenie este asta, o, bogatule, iconomule al nedreptăţii? Din răpire faci bine şi primirea plocoanelor pentru tăinuirea judecăţilor! Nu e mai bine să nu nedreptăţeşti? Dar cum nedreptăţeşti! Îngreunând jugul lucrătorilor tăi şi făcând milosteniile tale din prisosul răpirii. O, omule, ce socoteşti făcând acestea! Căci dacă miluieşti din cele pe care le nedreptăţeşti, fă milă cu cei pe care îi nedreptăteşti, bine făcând săracilor dintru ale tale. Căci ce părtăşie are dreptatea cu fărădelegea! Şi cum, batjocorind pe aproapele tău, pe altul miluieşti! Ce este plata bunelor intenţii, pe lângă suspinul celor nedreptăţiţi! De vreme ce unii te blestemă si alţii se roagă pentru tine, pe care dintre aceştia Stăpânul şi Judecătorul ceresc îi va asculta! Pururea pe cei nedreptăţiţi, pentru că ţi-ai adunat cărbuni aprinşi pe capul tău.

(Sfântul Simeon cel din Muntele MinunatViața și cuvinte de folos, Editura Doxologia, Iași, 2013, pp. 65-66)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Milostenia se face in ascuns

Vizualizari: 420

Id: 14988

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.