Mincinoasa nadejde a vietii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Mincinoasa nadejde a vietii

Eschil, făcător de stihuri de la Atena luând înştiinţare despre moartea lui cum va să fie de năpraznică, că va să fie ucis cu lovire de sus, a ieşit din cetate şi şedea într-un loc pustiu sub cerul liber. Iar un vultur ducând pe acolo prin văzduh o broască ţestoasă, căuta o piatră pentru ca din înălţime slobozind-o acolo să o spargă. Că aşa fac vulturii cu broaştele ţestoase ca să se sature din carnea ei. Şi văzând pasărea aceea din întâmplare capul lui Eschil pleşuv şi părându-i-se că acela este piatră, a lăsat broasca ţestoasă din unghii şi a căzut pe capul bătrânului şi aşa s-a făcut sfârșit fără de veste celui ce ieșise din cetate la loc curat şi luminos. Într-acest chip întâmplarea lui Eschil învaţă pe toţi să-şi aducă aminte de slăbiciunea lor şi să nu-şi pună nădejdea în mai multe zile de viaţă, încrezându-se în zilele anilor sau în putere sau în sănătate sau în paza lor.

(Povățuiri creștine pentru tineri, Colecție îngrijită de Ignatie Monahul, Editura Anastasia, București, 2001, p. 226)

Categoria: Articole

Cautare:

Mincinoasa nadejde a vietii

Vizualizari: 407

Id: 12453

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.