Mintea fara credinta

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Mintea fara credinta

În ultimul timp mulţi hoţi au apărut pe la noi. Nu dintr-aceia care bagă mâna în buzunar sau fură din case, nu! Ci aceştia mai noi sunt mult mai răi şi mai periculoşi. Sunt cei ce vi se înfăţişează în costume, vă spun cuvinte înalte, iar până la urmă vă lipsesc de cel mai scump lucru - de credinţă. Şi, după ce omul rămâne fără ea, întreabă pe învăţătorii săi: Şi cum să trăim acum?

După mintea voastră, li se răspunde. Însă mintea fără credinţă, după câte se ştie, nu este întotdeauna un bun povăţuitor, iar omul începe să-şi urmeze dorinţele trupeşti şi cade din ce în ce mai jos. Copilaşi, păstraţi sfânta credinţă, pentru că este o comoară nepreţuită cu care veţi intra în Împărăţie: că nu pentru puţine ne silim, ci ca să câştigăm o Împărăţie, şi încă ce fel de Împărăţie - cea Cerească!

(Sfântul Varsanufie de la Optina, Filocalia de la Optina, Editura Egumeniţa, Galaţi, 2009, p. 89)

Categoria: Articole

Cautare:

Mintea fara credinta

Vizualizari: 345

Id: 22227

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.