Mireasa cuminte

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Mireasa cuminte

Mireasa cuminte este credincioasă mirelui ei. La fel şi sufletul creştinesc trebuie să creadă în Iisus Hristos până la moarte, căci Însuşi Hristos îl îndeamnă: „Fii credincios până la moarte şi îţi voi da cununa vieţii" (Apoc. 2:10). Mireasa cuminte nu iubeşte pe nimeni la fel sau mai mult decât pe mirele ei. La fel şi sufletul creştinesc nu trebuie să iubească pe nimeni la fel sau mai mult decât pe Hristos, Mirele său. Nu îi este plăcută mirelui mireasa care iubeşte pe altul la fel sau chiar mai mult decât pe el. La fel şi sufletul creştinesc nu este bineplăcut lui Hristos atunci când iubeşte pe altul la fel ca pe Hristos sau, mai rău decât atât, mai mult decât pe El. „Cel ce iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine" (Matei 10: 37).

(Sfântul Tihon din Zadonsk, Comoară duhovnicească, din lume adunată, Editura Egumeniţa, Galaţi, 2008, p. 58)

Categoria: Articole

Cautare:

Mireasa cuminte

Vizualizari: 390

Id: 22319

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.