Moartea: o revenire in patria parinteasca

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Moartea: o revenire in patria parinteasca

Teama de moarte poate veni asupra voastră. Şi cu siguranţă că va veni. Să vă aşteptaţi la aceasta, dar să nu vă temeţi câtuşi de puţin. Ce însemnă moartea pentru noi, creştinii? O revenire în patria părintească; în strălucitorul palat al cerescului Părinte: Ne vom teme noi oare de ceva bun? Se teme oare un ostaş atunci când i se termină perioada de serviciu militar şi i se spune că este liber şi că se poate duce acasă? De ce să ne temem, în loc de a ne bucura? Un ostaş slujeşte o perioadă de timp mai scurtă, iar altul una mai lungă, dar fiecare dintre ei este fericit să scape din capcană şi de pe câmpul de luptă şi să se întoarcă acasă. Tot aşa se întâmplă şi cu noi, în această viaţă, unii pentru o viaţă mai scurtă, iar alţii pentru o viaţă mai lungă. Dar noi toţi trebuie să murim mai devreme sau mai târziu. Iar prin moarte trebuie să ne întoarcem cu toţii la cerescul nostru Părinte, Carele ne-a creat şi ne-a adus în lumea aceasta, de parcă ne-ar fi trimis la război, astfel încât El să ne poată aştepta şi primi în părinteasca şi dulcea Sa îmbrăţişare şi pentru ca astfel să nu ne mai putem vreodată despărţi de El. (Sfântul Nicolae Velimirovici)

(Sfântul Nicolae Velimirovici, Sfântul Justin Popovici, Lupta pentru credință și alte scrieri, traducere de prof. Paul Bălan, Editura Rotonda, Pitești, 2011, p. 52)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Moartea: o revenire in patria parinteasca

Vizualizari: 419

Id: 8050

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.