Modelul iubirii divine

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Modelul iubirii divine

Adevărata cale de îmbunătățire a vieții duhovnicești a semenilor noștri nu este clevetirea, judecata, minciuna sau mustrarea, ci dragostea jertfitoare, după modelul iubirii divine, cu care i-a iubit Mântuitorul pe toți oamenii, aducându-se jertfă tuturor pentru toate. Pentru acest motiv, ca o regulă de bun simț duhovnicesc, Cuviosul Isaia Pusnicul ne recomandă: „Să nu râzi de cineva, de-l vezi greșind. Să nu-l osândești pe omul pătimaș asemenea ție, când lunecă, nici să-l disprețuiești bătându-ți joc de el și spunând fără judecată cele ce nu se cuvin. Căci dacă tu, care ai cunoștință și ești priceput, râzi de cel simplu și îl osândești, vei fi și tu vorbit de rău și osândit nu numai de cei înțelepți și cărturari, ci și de cei simpli și de femei și de copii.”

(Preot Ioan C. Teșu, Teologia necazurilor, Editura Christiana, p. 219)

Categoria: Articole

Cautare:

Modelul iubirii divine

Vizualizari: 432

Id: 16603

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.