Monahul si mijloacele moderne

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Monahul si mijloacele moderne

- Părinte, cum trebuie să folosească monahul mijloacele moderne?

- Să caute să aibă întotdeauna mai puţin faţă de cele pe care le foloseşte lumea. Pe mine mă odihneşte să folosesc lemne pentru încălzit, pentru bucătărit, pentru lucrul de mână. Dar când vor dispărea lemnele şi vor fi greu de găsit din pricina comercializării pădurilor, atunci voi folosi mijlocul cel mai de jos pe care îl foloseşte lumea: soba cu motorină sau altceva foarte ieftin şi smerit pentru încălzire, lampa cu gaz pentru lucru de mână etc.

(Cuviosul Paisie Aghioritul, Cuvinte duhovniceşti, Vol. I, Cu durere și dragoste pentru omul contemporan, Editura Evanghelismos, București, 2012, p. 151)

Categoria: Articole

Cautare:

Monahul si mijloacele moderne

Vizualizari: 393

Id: 12344

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.