Mostenirea copiilor nostri

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Mostenirea copiilor nostri

Când transmitem viaţă unei alte generaţii, sarcina noastră este de a transmite nu numai viaţa trupului, ci şi o viaţă duhovnicească. Este important, desigur, să muncim din greu ca să hrănim şi să îmbrăcăm copilul, dar este mult mai important să-i asigurăm o dezvoltare mentală şi afectivă sănătoasă; dar încă şi mai important e să susţinem creşterea duhovnicească a unui copil. Viaţa duhovnicească este moştenirea cea mai de preţ pe care o putem lăsa copilului nostru.

Viaţa nimănui nu este predeterminată, fie că ne aflăm sau nu încă de la începutul existenţei noastre aproape de Dumnezeu; Dumnezeu ne poate chema la El în orice clipă transformându-ne cu harul Său şi prin căinţa noastră. Fără doar şi poate părinţii pot contribui direct la bunăstarea spirituală a copiilor lor, înconjurându-i cu dragoste şi rugăciune încă de la zămislirea lor.

(Maica Magdalena, Sfaturi pentru o educație ortodoxă a copiilor de azi, Editura Deisis, Sibiu, 2006, pp.18-19)

Categoria: Articole

Cautare:

Mostenirea copiilor nostri

Vizualizari: 489

Id: 22486

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.