Multa putere au lacrimile de pocainta

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Multa putere au lacrimile de pocainta

Ceri milă și îndată vine Lumina și te eliberează. Ajunge numai să ceri ajutor. Pentru că păcătosul se izbăvește mai repede decât cel ce se nevoiește, dacă plânge și cere ajutor. Dacă spui „Iartă-mă, Dumnezeul meu!” și lăcrimezi, acele lacrimi au multă putere, ca și cum ar fi o jumătate de botez.

Mie îmi place foarte mult cântarea: La mulțimea faptelor mele cele rele cugetând eu, ticălosul, mă cutremur de înfricoșata zi a Judecății. Dar îndrăznind la mila milostivirii Tale, ca David strig Ție: Miluiește-mă Dumnezeule după mare mila Ta.

David, după ucidere și desfrânare, s-a îmbrăcat în chip smerit și, aruncându-se într-o groapă, plângea zicând: Miluiește-mă Dumnezeule! și ceilalți psalmi. Dumnezeu iartă pe cel ce se pocăiește. El este asemenea celui care avea 100 de oi și care, pierzând una, a pornit în căutarea ei. Iar când o află, se bucură mai mult de aceasta decât de celelalte 99 de oi.

(Ca aurul în topitoare. Viața mucenicească a unui Iov al zilelor noastre: Anastasie Malamas, Traducere din limba greacă de Ieroschimonah Ștefan Nuțescu, Editura Evanghelismos, București, 2012, pp. 45-46)

Categoria: Articole

Cautare:

Multa putere au lacrimile de pocainta

Vizualizari: 392

Id: 9962

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.