Multumirea de sine cu "Sunt crestin"

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Multumirea de sine cu "Sunt crestin"

Tu zici Sunt creștin și te mulțumești cu asta. Aceasta e prima amăgire - să-ți însușești darurile și făgăduința creștinismului, însă fără nici o grijă pentru a înrădăcina în tine adevăratul creștinism; sau să-ți adaugi ceea ce nu poți dobândi decât prin virtutea și vrednicia cea dinlăuntru. Arată-ți  singur că e o amăgire să nu nădăjduiești într-o simplă denumire, că Dumnezeu poate ridica fii lui Avraam și dintr-o piatră și că poate lua făgăduința de la tine oricând, atâta vreme cât cele de trebuință pentru a avea parte de ea nu sunt împlinite degrabă. Mai ales, caută să înțelegi ce înseamnă să fii creștin, unește-te cu acest ideal și vei vedea cât mai ține această proptea a orbirii tale.

(Sfântul Teofan ZăvorâtulCale spre mântuire, traducere de Bogdan Pârâială, Editura Bunavestire, Bacău, 1999, p. 140) 

Categoria: Articole

Cautare:

Multumirea de sine cu "Sunt crestin"

Vizualizari: 247

Id: 21030

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.