Multumirea inmulteste darul

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Multumirea inmulteste darul

Dumnezeu să vă învrednicească şi pe voi, ca semn de mulţumire către Dânsul, să vă cuceriţi voii Lui sfinte şi să răbdaţi suferinţa trimisă vouă prin boală. Dar, pentru uşurarea acestei suferinţe, vă sfătuiesc să vă faceţi Sfântul Maslu şi, după ce vă veţi împărtăşi cu Sfintele şi de viaţă făcătoarele Taine ale Domnului nostru Iisus Hristos, vă asigur că veţi avea destulă bucurie în boală. Pe cât vă este cu putinţă, mulţumiţi neîncetat în gândurile voastre milostivirii Domnului, pentru că din spusele Apostolului: mulţumirea înmulţeşte darul (II Cor. 4: 15). Însă nu trebuie să vă permiteţi în nici un caz să cârtiţi din cauza durerii puternice, pentru că toate suferinţele noastre provin nu de la altcineva decât de la Domnul, Care din milostivirea Sa le face pe toate spre folosul sufletelor noastre.

(Sfântul Antonie de la Optina, Filocalia de la Optina, Editura Egumeniţa, Galaţi, 2009, p. 54)

Categoria: Articole

Cautare:

Multumirea inmulteste darul

Vizualizari: 358

Id: 22155

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.