Munca are un dublu scop

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Munca are un dublu scop

Ceea ce e valabil pentru postit e valabil şi pentru muncă. Pentru Părinţi munca are un dublu sens: pe de o parte, neîmpovărarea nimănui şi autoîntreţinerea, chiar şi în domeniul sufletesc, întrucât lipsa activităţii duce la lâncezeală şi plictis. Iar, pe de altă parte, posibilitatea de a putea împărţi celor mai săraci o parte, prin asta unii Părinţi înţelegând jumătate din câştigul obţinut. Aceşti „mai săraci" sunt toţi aceia care, din cauza bolii, vârstei, imposibilităţii de muncă, neîndemânării, lipsei de capacităţi etc. nu se mai ajung, din vină proprie sau nu.

(Ieroschimonah Gabriel Bunge, Gastrimargia sau nebunia pântecelui — ştiinţa și învăţătura Părinţilor pustiei despre mâncat şi postit plecând de la scrierile avvei Evagrie Ponticul, traducere pr. Ioan Moga, Editura Deisis, Sibiu, 2014, pp. 102-103)

Categoria: Articole

Cautare:

Munca are un dublu scop

Vizualizari: 263

Id: 12399

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.