MUSTRARE

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

MUSTRARE


MUSTRARE


1406. -Mustrarea sincera, izvorata din iubirea aproapelui este o indemnare cu imputare pentru anumite greseli sau pacate, facuta cu scopul de indreptare. Ea se face prin cuvinte, gesturi si fapte. Proorocii, apostolii si pastorii Bisericii, fiind obligati de legea Domnului, dupa exemplul lui Iisus au sfatuit, au indemnat si mustrat in diferite feluri pe cei nestiutori, nelegiuiti, rataciti sau invechiti in rele, ca sa le destepte constiinta spre a se indrepta si pocai (Ier. 1,4-19; lez. 3,17-27; Matei 23,1-25; Prov. 8,8).


1407. - Cine mustra este dator sa verifice bine daca el spune adevarul (F. Ap. 13, 8-12) si daca cel mustrat este in stare sa se indrepte atunci sau in viitor (II Regi 12, 1-14); “Pe cei ce pacatuiesc mustra-i inaintea tuturor ca si ceilalti sa se teama” (I Tim. 5,20; Gal. 2, 11-13). “Mustra, cearta, indeamna cu toata blandetea si intelegerea” (II Tim. 4, 2; Tit 1, 13; 2, 15; 1 Tes. 5, 14; Prov. 23, 13-14). Mustrarea trebuie sa fie masurata, ca sa nu duca la un rau si mai mare. “Dupa intaia si a doua mustrare indeparteaza-te de cel razvratit, caci unul ca acesta este pierdut si se osandeste singur” (Tit. 3,10-11).

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

MUSTRARE

Vizualizari: 649

Id: 699

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.