Nadejdea in Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Nadejdea in Dumnezeu

Nădejdea este o stare a sufletului întemeiată pe credinţă, o stare a neamului omenesc, credinţa este proprietatea esenţială a sufletului, nu este şi n-a fost niciodată popor fără nici o credinţă, numai că religia la sălbatici nu este deloc credinţă ca la unele popoare mai civilizate. Dacă credinţa este în chip firesc înnăscută în om, prin aceasta înțelegem că şi nădejdea este un lucru ce aparţine omenirii întregi, încredinţarea pe care oare inima că va primi ceea ce doreşte, se cheamă nădejde. Oamenii pe pământ sunt atât de strâns legaţi între ei prin firea lor omenească, încât în diferite împrejurări ei îşi pun nădejdea unii în alţii, de pildă pentru apărare, ajutor, mângâiere, calamităţi ş.a. Astfel, copiii îşi pun nădejdea în părinţii lor, femeile în bărbaţii lor şi bărbaţii în femeile lor, rudele şi prietenii îşi pun nădejdea unii în alţii, inferiorii îşi pun nădejdea în superiorii lor, supuşii îşi pun nădejdea în suveranul lor, şi suveranul în supuşii săi; o astfel de nădejde nu e deloc contrară voinţei lui Dumnezeu, afară doar dacă nădejdea pusă în om nu e mai mare decât nădejdea în Dumnezeu.

(Părintele Mitrofan, Viața repausaților noștri și viața noastră după moarte, Editura Credința strămoșească, Petru Vodă – Neamț, 2010, pp. 374-375)

Categoria: Articole

Cautare:

Nadejdea in Dumnezeu

Vizualizari: 564

Id: 8293

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.