Ne iubesc, nu ca sa primeasca, ci ca sa dea

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ne iubesc, nu ca sa primeasca, ci ca sa dea

Aceasta este iubirea sinceră şi adevărata iubire: când fără a fi deloc folositori celor ce ne iubesc, suntem iubiţi de aceştia. Fiindcă ne iubesc, nu ca să primească, ci ca să dea (din „Omilia a 29-a la Epistola către Evrei”).

Cel ce se desfată cu iubirea celorlalţi, se va folosi cu siguranţă şi de rugăciunea lor pentru el (din „Omilia a 2-a la «Despre neclaritatea profeţiilor»”).

Aşa este iubirea: priveghează şi este plină de griji pentru ceilalţi. Şi toţi cei care iubesc nu-şi aduc în minte numai pe cei pe care-i iubesc, ci şi toate cele ce au promis că le vor da, mai mult şi decât cei care vor gusta din ele (din „Omilia a 2-a la «Cei ce au duhul credinţei»”).

(Sfântul Ioan Gură de Aur, Texte alese, vol. 1, traducere de Preot Ioan Andrei Târlescu, ediție îngrijită de Ierom. Porfirie Nichita, Editura Bunavestire, Bacău, 2012, p. 37)


Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Ne iubesc, nu ca sa primeasca, ci ca sa dea

Vizualizari: 548

Id: 6408

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.