Ne putem imagina Istoria fara Intruparea Mantuitorului?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ne putem imagina Istoria fara Intruparea Mantuitorului?

Mă bucur că am prilejul să însăilez câteva gânduri ca răspuns la această întrebare. Primul gând care mi-a venit de îndată a fost acela că dacă Fiul lui Dumnezeu nu s-ar fi întrupat din Fecioara Maria în urmă cu 2.000 de ani, lumea ar arăta ca un om decapitat! Adică, imaginaţi-vă singuri că, pe drumurile pe unde ne poartă picioarele am întâlni, în amiaza mare un om mergând pe drum fără cap! Ce sentimente ne-ar încerca?

Personal, nu ştiu nici ce aş gândi şi nici ce aş spune. Aş rămâne blocat şi fără grai! Întruparea Fiului lui Dumnezeu, aici, la noi în bătătură, a fost şi rămâne pentru totdeauna cea mai mare lucrare a lui Dumnezeu, o încununare a operei Lui, care a uimit veacurile până acum şi va fi o piatră uriaşă de încercare nu numai pentru creştini dar şi pentru cei care au un strop de gândire.

(PS Calinic Argatu, episcop al Argeşului şi Muscelului, Veşnicia de zi cu zi, Editura Curtea Veche, Bucureşti, 2006, p. 41)

Categoria: Articole

Cautare:

Ne putem imagina Istoria fara Intruparea Mantuitorului?

Vizualizari: 476

Id: 9166

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.