Necazuri si ispite

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Necazuri si ispite

Orice necaz, oricum s-ar întâmpla, fie de la oameni, fie de la cel viclean, fie de la fire, totdeauna are închis în el şi câştigul corespunzător. Şi cel ce-l suferă cu răbdare, va primi răsplata. Aici se dă arvuna, iar dincolo răsplata desăvârşită. Aşadar este nevoie de răbdare, precum de sare pentru mâncare. Altă care nu există pentru dobândă. Pentru a ne îmbogăţi, pentru a împărăţi. Această cale ne-a fost scrisă de Hristos. Şi noi toţi câţi îl iubim, datori suntem pentru această dragoste să-l urmăm pe o astfel de cale. Căci doctoriile sunt amare, dar le bem pentru a curăţa sângele şi a însănătoşi trupul. Tot aşa şi cu ispitele şi cu necazurile. Cel ce aşteaptă har de la Dumnezeu, este dator să rabde ispitele şi necazurile de orice fel.

(Arhimandrit Ioanichie Bălan, Pelerinaj la Muntele Athos, Editura Mănăstirea Sihăstria, 2005, p. 226)

Categoria: Articole

Cautare:

Necazuri si ispite

Vizualizari: 474

Id: 21039

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.