NECREDINTA

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

NECREDINTA


NECREDINTA


1445. -Necredinta absoluta este o imposibilitate sufleteasca. Omul trebuie sa creada in cineva. Daca nu crede in Dumnezeu el trebuie sa creada in faptura lui Dumnezeu, adica in sine insusi sau in bunurile vietii inconjuratoare. Cei necredinciosi “au schimbat in minciuna adevarul lui Dumnezeu, au slujit si s-au inchinat fapturii in locul Facatorului…” (Rom. 1, 25). Uneori necredinta este asemenea cu orbirea, surzenia, etc. Ea provine mai ales din lipsa de educatie, din mult-feluritele pacate ale mandriei sau ale dorintelor exagerate de a dobandi lucruri materiale, culturale sau situatii sociale, etc, increzandu-se numai in propriile sale puteri, din care cauza harul lui Dumnezeu se retrage, ca si aracul luat de la vita de vie, si astfel, omul ramas numai cu puterile sale proprii se descurajeaza si ajunge la o credinta adormita (Rom. 1,17, 22; 2,5-6; 10, 2-3; Ioan 15, 22, 12,40; II Cor. 4, 3-4). Leacurile sunt: smerenia, rugaciunea, ascultarea de autoritatea invataturilor bisericesti si citirea curtilor sfinte, etc.

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

NECREDINTA

Vizualizari: 737

Id: 703

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.