NEDREPTATEA

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

NEDREPTATEA


NEDREPTATEA


1447. -”Sa nu chinuiesti pe strain…, sa nu asupresti pe vaduva, nici pe orfan. Daca asupresti si ei striga dupa Mine dupa ajutor, Eu le voi auzi strigatele; mania Mea se va aprinde si se va nimici cu sabia, nevestele voastre vor ramane vaduve, iar copiii vostri orfani. Daca va striga catre Mine dupa ajutor, Eu ii voi auzi, caci Eu sunt milostiv” (Ex. 22,21-27). Celor mari ai poporului si batranilor cinste li se cuvine, iar celor mici si neputinciosi ingrijire. “Cand judecati sa nu cautati la fata oamenilor, sa ascultati pe cel mic ca si pe cel mare; sa nu va temeti de nimeni, caci Dumnezeu este cel care face dreptatea”… “Sa nu iei daruri, caci darurile orbesc ochii celor intelepti si sucesc hotararile celor ce fac dreptate” (Deut. I, 17; 16,19) V. Judecata;


1448. -”Ti s-a aratat omule ce este binele si Domnul cere de la tine sa faci dreptate, sa iubesti milostenia si sa umbli cu smerenie inaintea Domnului tau” (Miheia 6, 8). “Ascultati cum voi bogatilor plangeti si va tanguiti din pricina nenorocirilor care au sa vina peste voi”. “Iata ca plata lucratorilor care v-a secerat ogoarele si pe care le-ati oprit-o prin inselaciune striga catre Mine”, zice Domnul (Iacob 5. 1-5). Pana cand nu se repara nedreptatile facute si nu da dovada de indreptare statornica, cel nedrept nu poate fi dezlegat, caci nedreptii imparatia lui Dumnezeu nu o vor vedea. (II Petru 2,9-13).

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

NEDREPTATEA

Vizualizari: 892

Id: 704

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.