NEOFIT

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

NEOFIT


NEOFIT


1449. - Se numeste neofit cel de curand botezat sau convertit de la ratacire, sau introdus la o slujba noua. Sf. Apostoli au luat masuri de precautie pentru intrebuintarea lor in slujbe inalte bisericesti (I Tom: 3,4-16; 5, 23; II Tim. 15, 25; 3,15-17; 4. 2-5). Cand un nou convertit este indicat de o vadita chemare dumnezeiasca, nu este oprit a intra in cler, dupa ce i s-a tacut pregatirea necesara (F. Ap. 9,15; Gal. 1,16). De asemenea canoanele (Apost. 80; 1,2; VII ec 2, Sard. 10) au oprit a se hirotonisi neofitii mai inainte de a se verifica deplin in ceea ce priveste taria credintei si statornicia morala, intr-un timp cat mai indelungat (V. Hirotonia. Catehizarea).

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cuvinte cheie: Neofit

Cautare:

NEOFIT

Vizualizari: 925

Id: 705

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.